Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Angajatii radioului public acuza presiuni la Actualitati

Jurnalistii Radio Romania Actualitati protesteaza fata de „hartuirea profesionala“ la care este supus redactorul-sef, Doina Jalea, de catre directorul editorial al SRR . Doru Vasile Ionescu, directorul Departamentului de Productie Editoriala din SRR, a suparat 53 de jurnalisti cind a evaluat-o negativ pe Doina Jalea, sefa redactiei Actualitati. Intr-o scrisoare deschisa , acestia l-au acuzat pe Ionescu ca face „presiuni“ asupra Doinei Jalea, ceea ce ar fi determinat-o pe aceasta sa renunte la functie. Redactorul-sef nu a fost reconfirmat in functie in urma ultimei evaluari a activitatii profesionale, care are loc o data la sase luni, primind in schimb din partea lui Doru Ionescu „un termen de gratie “ pina la 20 august. Semnatarii scrisorii cred ca rezultatul evaluarii „pune sub semnul intrebarii munca editoriala a jurnalistilor de la RRA, desi audientele au crescut, iar publicul percepe schimbarea pozitiva a programelor institutiei“. „Aici este un joc pe care eu nu-l inteleg. Pe 11 iulie am hotarit sa-mi dau demisia din functia de redactor-sef si sa ramin realizator de programe, in urma unui simulacru de evaluare“, ne-a declarat Jalea. Aceasta adauga ca asupra ei s-au facut presiuni, „ca sa rezolv jurnalisti de atitudine de la noi din structura. Problema este ca sint incomoda, dar nu vreau sa le fac jocurile“. Jalea a solicitat presedintelui SRR, Maria Toghina, sa o transfere pe un post de realizator de emisiuni, insa cererii ei i se va da curs abia dupa evaluarea de luna viitoare. De cealalta parte, Doru Ionescu sustine ca el nu vrea sa o inlature din functie pe Jalea, ci numai sa o determine sa accelereze reforma radioului, care din primavara a stagnat, si ca „doar a atras atentia ca pe anumite tronsoane orare se pierde audienta“. Director acuzat de coruptie In luna aprilie, Doru Vasile Ionescu a fost pus sub invinuire intr-un dosar de coruptie care se apropie de momentul trimiterii in instanta. Procurorii DNA ii acuza pe Ionescu si pe alti cinci fosti colegi din conducerea SRR ca ar fi savirsit abuz in serviciu atunci cind au aprobat achizitionarea sistemului informatic integrat al radioului. Contractul in valoare de zece milioane de euro a fost acordat in 2004, cind Ionescu era vicepresedinte al SRR si director la Radio Romania International.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea