Social

#zelensky #reactie zelensky #mesaj anti razboi #editor televiziune rusia #Marina Ovsiannikova

VIDEO Angajata a televiziunii de stat din Rusia, indemn la oprirea razboiului, in direct. Cum a reactionat Zelenski

O angajata a televiziunii de stat din Rusia, Pervii Canal (Canalul 1, principala televiziune de stat, n.r.), a intrat cu o pacarta anti-razboi in cadru in timp ce se prezentau stirile.  

Marina Ovsiannikova era angajata a postului de televiziune, potrivit BBC. Aceasta a intrat cu pancarta in spatele crainicei insa cand a ralizat ca mesajul nu se vede s-a pozitionat in dreapta ecranului. Pe foaia pe care o tinea in mana era scris in rusa si in engleza urmatorul mesaj: "Fara razboi. Nu dati crezare propagandei. Ei va mint. Rusii sunt impotriva razboiului".

La scurt timp Marina Ovsiannikova a fost arestata si, potrivit legii din Rusia, risca o pedeasa de pana la 15 ani de inchisoare, pentru “dezinformare”.  In plus, tanara ar putea di pusa sub acuzare pentru ca a “discreditat folosirea fortelor armate ruse”.

Dupa protestul angajatei, canalul Pervii Kanal a transmis intr-un comunicat ca “o ancheta interna este in desfasurare” cu privire la acest “incident”. 

Marina Ovsianikova, mesaj video dupa protest

Jurnalista care si-a riscat libertatea si chiar viata sfidandu-l pe Putin, a lasat si o filmare prin care-si justifica gestul.  

„Ce se petrece acum in Ucraina e o crima, iar Rusia e stat agresor. Cel care face asta este un singur om, Vladimir Putin. Tatal meu e ucrainean, mama mea e rusoaica. Iar ei niciodata nu au fost dusmani. Acest colier de la gatul meu este un simbol ca Rusia trebuie sa opreasca imediat razboiul fratricid.

Din pacate, in ultimii ani am lucrat la Pervii Kanal (Canalul 1). Si mi-e rusine ca am facut asta, ca am facut propaganda, ca am zombificat poporul rus. Am tacut in 2014, cand a inceput. Am tacut la mitinguri, cand se faceau pentru Crimeea, cand organiza Navalnii, noi pur si simplu am privit in tacere acest regim anti-om. Inca 10 generatii de-ale noastre de acum inainte nu vor spala aceasta rusine, acest razboi fratricid”, a transmis jurnalista in mesajul video.

 

 

Zelenski, mesaj de multumire pentru Marina Ovsiannikova

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a multumit Marinei pentru curajul de care a dat dovada si pentru ca nu a dus propaganda mai departe.

”Sunt recunoscator acelor rusi care nu inceteaza sa incerce sa transmita adevarul, care lupta impotriva dezinformarii si spun fapte reale prietenilor si familiilor lor, si personal acelei femei care a mers in studioul Channel 1 cu o pancarta anti-razboi.

Celor carora nu le este frica sa protesteze.

Atata timp cat tara ta nu este complet inchisa de restul lumii, transformandu-se intr-o Coreea de Nord uriasa, trebuie sa lupti, nu trebuie sa-ti ratezi sansa”, a spus Zelenski.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea