Social

#discutii #gradinita #andronescu #clasa 0

Andronescu, despre clasa zero: Scoaterea ei din scoli depinde de numarul locurilor din gradinite

Scoaterea clasei zero din ciclul primar si revenirea acesteia la gradinita depinde, in mare parte, de numarul locurilor din unitatile de invatamant prescolar si, implicit, de posibilitatea ca acestea sa poata cuprinde toti copiii, este de parere Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei.

Andronescu a tinut sa sublinieze ca datele certe privind numarul locurilor din gradinite au "cea mai mare greutate" in luarea unei decizii in privinta clasei zero.

In viziunea sa, mutarea clasei pregatitoare de la gradinita la scoala, in anul scolar 2012-2013, a fost "o greseala". Ea a precizat ca in vara lui 2012, cand se afla la conducerea Ministerului Educatiei, "nu mai era cale de intoarcere", deoarece copiii erau deja inscrisi.

La inceputul saptamanii, premierul Ponta a declarat ca, in opinia sa, clasa zero trebuie sa revina invatamantul prescolar si ca va avea o discutie in acest sens cu Remus Pricopie, actualul ministru al Educatiei, in legatura cu aplicarea acestei masuri incepand cu 2013. Anterior, Pricopie afirmase ca aceasta clasa trebuie sa ramana la scolile generale.

Sursa foto: cugetliber.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea