Social

# covid tineri #Andreea Moldovan

Andreea Moldovan: "Valul trei vine cu o transmisibilitate mai mare"

Medicul epidemiolog Andreea Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a explicat ca in valul trei al pandemiei trasmisibilitatea coronavirusului este mult mai mare, iar tinerii, dar si copiii sunt mai afectati. Medicul sustine ca numarului infectiilor cu SARS-CoV-2 la copii cu vârste mici, sub 10 ani, a crescut in acest val. Printre copii sunt si micuti cu boli cronice, care sunt „fragili” în faţa bolii provocate de noul coronavirus.

„Personalul medical se străduieşte de mult timp să facă faţă unei pandemii pe care n-a mai întâlnit-o niciunul dintre noi până acum, iar pacienţii nu au nicio vină că s-au îmbolnăvit sau că fac forme grave, sau că se degradează din punct de vedere clinic.

Valul trei este deosebit faţă de celelalte două valuri, pentru că vine cu o transmisibilitate mai mare şi cu un număr mai mare al pacienţilor tineri cu afectări moderate sau severe, ceea ce este mai mult decât un efort pentru sistemul sanitar”, a afirmat Andreea Moldovan duminică, într-o conferinţă de presă.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea