Social

#andreea marin banica #spaga #spital #romania

Andreea Marin Banica apara drepturile pacientilor si recunoaste: "Am dat spaga la medic"

Andreea Marin Banica s-a alaturat criticilor sistemului medical din Romania, adresand o scrisoare deschisa Ministrului Sanatarii, Cseke Attila .

Fosta prezentatoare a emisiunii "Suprize, Suprize", Andreea Marin Banica, critica situatia spitalelor din Romania, care nu mai pot asigura sanatatea pacientilor.

Solutia propusa este trimiterea pacientilor in strainatate "in situatia incapacitatii sistemului medical romanesc de a le oferi solutii in tara lor".

Andreea a recunoscut ca a dat spaga medicilor, dar a explicat ca nu aceasta este problema principala a sistemului sanitar din Romania.

"Da, uneori am dat spaga, si am dat pentru ca am fost multumita de rezultatul actului medical si pentru ca vedeam, pentru ca stiam ca medicul respectiv e foarte prost platit, sau asistentul respectiv, si pentru ca si eu am insistat sa ia acei banuti. Unii au refuzat, altii au luat. Acum, lucrurile nu mai merg asa, pentru ca oamenii refuza sa ia, cand esti o persoana cunoscuta. Dar am dat cu placere. Nu asta ma deranjeaza atat de tare, nu asta este problema prioritara", a spus Andreea Marin Banica, la Realitatea TV.

In scrisoarea deschisa adresata ministrului Sanatatii, Cseke Attila, Andreea cere modificarea Ordinului 50/2004, care se ocupa de trimiterea pacientilor in strainatate, atunci cand tratamentul necesar nu este disponibil in tara noastra.

"Vrem un pachet legislativ care sa contina termene precise pentru rezolvarea prioritara a acestor dosare si sanctiuni severe pentru nerespectarea lor. Pentru ca moartea este implacabila si are termene precise!", se arata in scrisoara adresata ministrului Sanatatii.

Citeste aici textul integral al scrisorii deschise catre Ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea