Social

Andone si Lucescu isi risca scaunele daca nu trec de Omonia si Vardar

In Cupa UEFA, cele doua echipe romanesti prezente in competitie, Dinamo si Rapid, pornesc drept favorite in meciurile de maine seara, din turul II preliminar. Nici Omonia Nicosia si nici Vardar Skopje nu reprezinta niste adversari de temut, dar nici nu fac parte din categoria Sant Julia, surprizele neplacute fiind, cel putin teoretic, posibile. Cele mai mari emotii le au cei doi antrenori, Ioan Andone si Razvan Lucescu, care au trecut cu bine de primul hop din campionat.


Obiectiv clar: calificarea in grupele Cupei UEFA

Dornic sa puna mana pe cat mai multe trofee, cu un minim de investitii, George Copos a fixat pentru Rapid, si implicit pentru "tandemul" Dinu Gheorghe - Razvan Lucescu, doua obiective pentru acest sezon. Unul pe termen scurt, calificarea in grupele Cupei UEFA, iar celalalt pe termen lung, situarea pe una din primele doua pozitii ale clasamentului la finalul campionatului. "Nu avem cum sa nu ne calificam. Nu trebuie sa-i desconsideram pe macedoneni, dar diferenta de valoare este evidenta", a spus directorul tehnic al Rapidului, Mihai Stoica, care i-a urmarit pe cei de la Vardar in ultimul meci din campionat. Cum pana la grupe trebuie depasite doua tururi, un pas gresit cu macedonenii din Skopje, luati la pret de matineu de catre patronul George Copos, poate sa-i fie fatal lui Razvan Lucescu, indiferent de rezultatele din campionat.

In linii mari, lucrurile stau la fel si pentru Ioan Andone. Trebuie mentionat ca, la o prima vedere, Omonia Nicosia pare mult mai periculoasa decat Vardar Skopje. Cu un buget record pentru Romania si cu o campanie de transferuri excelenta, Dinamo si-a propus un parcurs cat mai lung in cupele europene. Obiectivele sunt si aici clare, eventul pe plan intern si accederea in grupele Cupei UEFA pe plan extern. Cum relatia lui Andone cu Giovanni Becali nu este din cele mai bune, existand mai multe frictiuni intre cei doi inca de la instalarea fostului impresar in fruntea clubului, "Falcosul" nu are voie sa greseasca in fata cipriotilor. Vestile aduse de Cornel Dinu, care i-a spionat pe cei de la Omonia, nu sunt tocmai incurajatoare. "Omonia este o echipa periculoasa. Au noua straini in lot, din care opt sunt internationali, asa ca dubla trebuie abordata cu maxima atentie", a spus Mister. Pentru a putea sa cucereasca Europa, echipele noastre trebuie, mai intai, sa se impuna in Balcani.


Fl. Petre se teme de ciprioti

Capitanul lui Dinamo, Florentin Petre , este destul de circumspect in declaratii. "Din ceea ce am aflat pana acum, Omonia este o echipa foarte buna si cel mai bine stau la mijlocul terenului. Important este sa dam cat mai multe goluri, pentru a avea un retur cat mai usor. Sansele de calificare sunt egale", a spus Petre. Componentii echipei Omonia Nicosia vor sosi, astazi, la ora 9.00, pe Aeroportul International "Henri Coanda", urmand a fi cazati la Hotelul Marriott. Cei de la Vardar au decis sa strabata cei 600 de kilometri dintre Skopje si Bucuresti cu autocarul, sosirea fiind programata pentru aseara.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea