Social

#ancheta nepoata Dumitru Prunariu #nepoata Dumitru Prunariu #dumitru prunariu #deces

Nepoata lui Dumitru Prunariu, moarte suspecta. A inceput ancheta!

Parchetul Bucuresti a dispus o ancheta in cazul mortii nepoatei lui Dumitru Prunariu. Dosarul a fost deschis intrucat este considerata moarte suspecta. De altfel, tragedia a starnit un intreg scandal, iar Ministerul Sanatatii face, de asemenea, o ancheta.

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei si a analizelor de laborator in cazul fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise de catre Institutul National de Medicina Legala. Legistii au recoltat probe pentru examenul histopatologic, in urma caruia se va stabili ce boala a provocat moartea fetitei, rezultatele urmand sa fie transmise in aproximativ trei saptamani.

Sursele citate au precizat ca, in zilele urmatoare, anchetatorii vor chema la audieri apropiati ai familiei, pentru a oferi lamuriri in acest caz.

Ancheta este facuta de procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii Serviciului Omoruri, dosarul fiind deschis conform procedurii standard in cazul persoanelor care mor in spital, din cauze neclare.

Nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu a murit de meningita, duminica, in mai putin de o ora dupa ce a fost dusa, in stare grava, la Institutul "Matei Bals" din Bucuresti.

Fata, in varsta de 11 ani, a fost, saptamana trecuta, intr-o tabara la Capidava, in judetul Constanta, in cadrul programului "Atlantykron", unde printre invitati a fost si bunicul sau, Dumitru Prunariu.

In noaptea de sambata spre duminica, fata s-a simtit foarte rau, iar parintii au chemat o ambulanta privata, care i-ar fi pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. Duminica dimineata, pentru ca fata se simtea tot mai rau, parintii au dus-o la Institutul "Matei Bals", unde medicii i-au pus diagnosticul de infectie meningococica severa, iar cateva ore mai tarziu a decedat.

Aproximativ o suta de copii care au intrat in contact cu nepoata lui Dumitru Prunariu au fost consultati la Institutul "Matei Bals", nefiind depistat niciun alt caz de meningita. Cei aproximativ o suta de copii sunt tinuti sub observatie si li s-a administrat tratament preventiv.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea