INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Amintiri din tabara: febra, ameteli, stari de voma si dureri in git

Focar de toxiinfectie alimentara in tabara Navodari si citeva zeci de copii ajunsi la spital. 45 de copii erau ieri internati la Spitalul de Boli Infectioase Constanta, unii dintre ei participanti la Festivalul copiilor. Copiii au fost cazati la Complexul Lebada, din Navodari. Micutii au fost internati in spital cu simptome de toxiinfectie alimentara. Ei au povestit ca au mincat la prinz bors de fasole si cu carne de pui, dupa care unii dintre ei au inceput sa aiba febra, ameteli, stari de voma si dureri in git. Consuela Marcas, medic pediatru in cadrul unitatii medicale constantene, ne-a spus ca pacientii prezentau colici abdominale, scaune diareice. Au fost internati si 12 adulti cu aceleasi simptome si cu temperatura foarte mare, de 39 de grade Celsius. Starea lor clinica s-a ameliorat, li s-au recoltat probe de singe, urmind ca in maximum trei zile sa se cunoasca cu exactitate ce a determinat imbolnavirea lor. Dr. Sorin Rugina, directorul Spitalului de Boli Infectioase, a precizat ca pacientii trebuie sa ramina spitalizati minimum trei zile, insa unii au solicitat externarea. „Sint grupuri de copii din Oradea, , Cluj, care trebuie sa ajunga acasa. Acestia vor fi externati nu inainte de a semna si de a-si lua angajamentul ca vor urma tratamentul.“ Directorul taberei, Dan Nicolae Rahau, a declarat ca niciodata nu s-au confruntat cu astfel de probleme: „Sint simptome extrem de ciudate. Cert este faptul ca doar dupa trei zile putem daca a fost sau nu toxiinfectie alimentara. Eu banuiesc ca aceste simptome au aparut dupa ce copiii au intrat in apa marii. In ultimele zile, temperatura aerului a fost foarte mare, de peste 30 de grade, in timp ce temperatura apei marii nu a trecut de 11, 12 grade. Li s-a spus sa nu intre in apa“, spune Rahau. In total, in tabara sint cazate aproximativ 1.400 de persoane. Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica, ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor au cules ieri probe, inclusiv de la persoanele din blocul alimentar. Grigore Mertoiu, directorul DSVSA, a declarat ca, in baza unei ordonante de suspendare temporara a activitatii, pentru 24 de ore se va inchide cantina unde au fost pregatite alimentele. La fata locului s-a prezentat si Politia economica, ce a verificat documentele care au insotit produsele alimentare. La rindul sau, Departamentul de Control al Guvernului verifica modul in care autoritatile si-au indeplinit obligatiile in situatia de la tabara din Navodari. Complexul functiona ilegal Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Tineret, care are in subordine taberele din Romania, sustin ca Lebada, unul din complexurile din Navodari unde a fost depistata toxiinfectia, functiona ilegal. „Tabara nu este a noastra. Noi am dat doar aviz de functionare pentru Navodari, dar nu si pentru Lebada. In functie de rezultatele anchetei, vom stabili daca retragem avizul celor de la SIND Romania, care detin tabara“, spune Karoly Borbely, presedintele ANT.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea