Social

Americanii sarbatoresc, astazi, Ziua Independentei

Cu mic cu mare americanii sarbatoresc astazi Ziua Independentei . Ca in fiecare an evenimentul este sarbatorit pe tot cuprinsul Statelor Unite cu deja traditionalele picnicuri si parade. Cele mai asteptate sunt focurile de artificii din marile orase , New York sau Los Angeles.

Multe comunitati au pus la punct un program serios pentru ziua de azi, prima dintr-un week-end prelungit.

Acest week-end prelungit este si motivul pentru care bursa americana s-a inchis joi mai devreme, iar astazi nu va functiona, in contextul in care numai cu o zi urma inregistra un nou record al pretului pe barilul de petrol.

Candidatii la presedintia Statelor Unite si-au pregatit si ei discursurile patriotice, iar autoritatile sunt pregatite pentru orice eveniment.

Povestea Statelor Unite ale Americii a inceput in 1776, odata cu semnarea, pe 4 iulie, a Declaratiei de Independenta prin care americanii au scapat de dominatia britanica.

Serbarile au inceput cu adevarat in anul urmator. In Bristol, Rhode Island au fost trase 13 salve de tun, in timp ce in Philadelphia ceremoniile au semanat mult cu cele din zilele noastre.

Cina festiva in cadrul Congresului Continental, discursuri patriotice, rugaciuni, parade si bineinteles artificii.
4 iulie a devenit, insa, zi nationala abia in 1941, printr-o decizie a Congresului american. Iar de atunci, americanii profita din plin de ziua libera si sarbatoresc cu adevarat.

Isi decoreaza casele cu podoabe, toate in culorile nationale rosu, alb si albastru. Organizeaza picnicuri in familie si se bucura de parade sau concursuri.

Nelipsite sunt focurile de artificii, care au ajuns adevarate spectacole pirotehnice, ce tin cu ochii pironiti pe cer mii, daca nu chiar milioane de spectatori.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea