Social

# louisiana #uraganu laura #texas #america

America, devastata de uraganul Laura, incadrat la categoria 4 din 5

America este devastata de Uraganul Laura, incadrat la categoria 4 din 5. Acesta afecteaza statele Louisiana si Texas. Zonele de coasta ar putea fi invadate de o maree catastrofala.

 

Americanii din Louisiana si din sudul Texasului sunt afectati de uraganului Laura, care a ajuns deja la tarm. Acesta va avansa si timp de 24 de ore va face ravagii in cele doua state. Fenomenul meteo are categoria 4 din 5 si este extrem de periculos, potrivit meteorologilor.

Mii de oameni au ramas deja fara curent si alte zeci de mii au plecat din calea uraganului cautand adapost.

Uraganul care a venit Golful Mexic a adus vanturi de 240 de kilometri pe ora. Este atat de puternic incat impinge spre tarm o cantitate imensa de apa, zonele de coasta fiind in pericol. Iar asta este doar inceputul.

Uraganul Laura face deja ravagii. Vantul puternic afecteaza cladirile din SUA, insa efectele acestuia se vor inrautati in urmatoarea perioada.

Oamenii au fost averizati din timp ca zonele de coasta ar putea fi invadate de o maree catastrofala, careia nimeni nu-i poate supravietui si li s-a spus sa evacueze zona.

“Veti auzi expresia "mortale" pentru a descrie inundatiile pe care le asteptam. Plecati din calea pericolului daca ati primit ordin de evacuare, fie el obligatoriu sau voluntar. Intelegeti ca statul nostru nu a mai vazut o asemenea inundatie de multe decenii.”, a avertizat John Bel Edwards, guvernatorul statului Louisiana.

Un alt semnal de alarma a fost tras de Ken Graham, directorul Centrului National al Uraganelor, NOAA. “Oameni buni, la asa ceva nu puteti supravietui.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea