Social

#ministerul muncii #discriminarea femeilor #discriminare serviciu

Amenzi usturatoare pentru angajatorii care fac discriminari pe baza de sex

Ministerul Muncii intentioneaza sa mareasca amenzile in cazul discriminarii pe baza de sex la locul de munca, anunta adevarul.ro

Potrivit unui proiect de modificare a Legii privind egalitatea de sanse si tratament intre barbati si femei propus de minister, va fi pedepsit cu amenzi contraventionale cuprinse intre 3.000 si 100.000 de lei tratamentul discriminatoriu la serviciu si la angajare.

Prin discriminare bazata pe criteriul de sex se intelege discriminarea directa si discriminarea indirecta, hartuirea si hartuirea sexuala a unei persoane de catre o alta persoana la locul de munca sau in alt loc in care aceasta isi desfasoara activitatea, precum si orice tratament mai putin favorabil cauzat de respingerea unor astfel de comportamente de catre persoana respectiva sau de supunerea sa la acestea, se arata in proiectul Ministerului Muncii.

Constatarea si aplicarea amenzilor legate de acest tip de discriminare urmeaza sa fie facute de inspectorii din Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si din cadrul inspectoratul teritorial de munca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea