Social

#armata #amenda #evidenta militara

Amenzi pentru tinerii de 18 ani care nu se prezinta la recrutare

Senatul a adoptat luni un proiect de lege prin care tinerii de 18 ani care nu se prezinta la centrele militare pentru luarea in evidenta vor fi obligati sa plateasca amenzi de pana la 300 de lei.

Initiativa legislativa urmareste modificarea Legii 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu si trecerea la serviciul militar pe baza de voluntariat .

Legea adoptata in urma cu cinci ani nu contine prevederi privind sanctiunile care trebuie sa fie aplicate persoanelor care nu se prezinta la centrele de recrutare pentru a fi luati in evidenta.

Proiectul de lege prevede sanctionarea cu amenda intre 100 si 300 de lei a barbatilor romani care nu se prezinta, in sase luni de la implinirea varstei de 18 ani, la centrele militare.

Odata cu intrarea in vigoare a legii, toti cetatenii romani, barbati, care au implinit varsta de 18 ani dupa data de 1 ianuarie 2007 si nu s-au prezentat la centrele militare, vor fi obligati sa se prezinte la centrele militare pentru luarea in evidenta militara , potrivit Realitatea.net.

Senatorii au lucrat la aceasta initiativa motivand ca, in ultimii doi ani, din ce in ce mai putin tineri s-au prezentat efectiv la centrele militare, desi au aceasta obligatie prin lege.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea