INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Amenzi pentru liniile aeriene care nu iau persoane cu handicap

Transportatorii aerieni, operatorii din turism sau conducerea unui aeroport risca amenzi de la 800 la 2.500 de lei daca refuza sa elibereze bilete de calatorie sau sa imbarce persoane cu handicap sau cu mobilitate redusa , a decis marti Guvernul. Sanctiunile se aplica individual , pentru fiecare pasager caruia i s-a refuzat acest drept. Actul normativ aprobat marti aplica Regulamentul Parlamentului European privind drepturile persoanelor cu handicap si ale persoanelor cu mobilitate redusa care calatoresc pe calea aerului. Regulamentul stabileste dreptul unei persoane cu handicap sau cu mobilitate redusa de a nu-i fi refuzata, din cauza handicapului sau mobilitatii reduse, eliberarea unui bilet de calatorie sau imbarcarea in cazul in care detine un bilet valid. In cazul in care aceste persoane considera ca le-au fost incalcate drepturile, ele trebuie sa aiba posibilitatea de a sesiza aceste situatii la Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea