Social

#amenda #apartament #caine

Amenzi de pana la 800 de lei pentru latratul cainilor de apartament

"Taxa pe latrat" a fost majorata la 800 de lei in Sectorul 1. Orice proprietar de animal de companie zgomotos poate fi amendat cu 800 de lei la fiecare sesizare verificata de Politia Animalelor .

"Primim cam 100 de reclamatii pe zi. In cazul latraturilor, mai intai emitem un avertisment proprietarului. La a doua sesizare aplicam amenda maxima", a explicat pentru Cotidianul Iosif Balan, directorul general adjunct al Politiei Comunitare Sector 1.

Pana acum agentii Politiei Animalelor din subordonata Politiei Comunitare din sectorul 1 au aplicat 221 de amenzi proprietarilor de caini, cu o valoare valoare totala de 25.175 lei, cele mai multe fiind pentru "neluarea masurilor in vederea eliminarii disconfortului fizic sau psihic provocat colocatarilor prin zgomotele produse de animale".

"Cu cei care detin mai multi caini e mai greu de discutat, pentru ca sunt convinsi ca animalele lor nu fac zgomot si nu produc mirosuri neplacute. Mai mult, cand venim sa ridicam cainii reclamati de la blocuri, ne trezim ca oamenii arunca in noi cu cartofi si cu ce au prin casa", a explicat inspectorul Vasile Raduta pentru Cotidianul.

Politistii verifica cu atentie situatia animalelor zgomotoase inainte de a emite noua amenda, cu 200 de lei mai mare ca pana acum. Sanctiunile se pot repeta la fiecare sesizare din partea vecinilor, dar, in cele mai multe cazuri, agentii Politiei Animalelor monitorizeaza nivelul, intensitatea si durata latraturilor in trei zile.

Directorul general adjunct al Politiei Comunitare, Iosif Balan, sugereaza bucurestenilor cu animale de companie zgomotoase procurarea unei zgarzi antilatrat, care functioneaza pe baza de electrosocuri. Pretul unei asemenea dispozitiv a carui folosire poate fi considerata de unii iubitori de animale o cruzime este de circa 100 de euro.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea