Social

Amenintare cu bomba in drumul lui Basescu

Coloana oficiala in care se afla presedintele Traian Basescu ieri la Kabul a trebuit sa urmeze un drum deviat spre aeroport , din cauza unei amenintari cu bomba.

Incidentul s-a petrecut dupa vizita pe care Traian Basescu i-a facut-o presedintelui afgan, Hamid Karzai . Coloana oficiala a presedintelui Basescu a mai ramas citeva minute in curtea palatului prezidential, dupa ce in statiile de emisie- receptie ale militarilor romani care asigurau escorta s-a auzit avertismentul ca pe traseul spre aeroport a fost inregistrata o amenintare cu bomba . Informatia a parvenit de la politistii afgani din Kabul. Ca urmare, coloana oficiala a sefului statului a urmat un traseu secundar pentru a ajunge la aeroport. Pe drum nu au mai fost inregistrate incidente, insa surse autorizate citate de Mediafax sustin ca, de fapt, Basescu si delegatia care l-a insotit au folosit un al treilea traseu, intrucit in afara celui initial, la care s-a renuntat din cauza amenintarii cu bomba, a mai existat o ruta secundara, care a fost insa evitata din cauza unor ambuteiaje in traficul din Kabul.

Vizita lui Basescu in Irak si Afganistan a fost considerata ca avind un mare grad de risc de catre Serviciile de Securitate. De aceea, delegatia presedintelui a fost permanent pazita de un numar impresionant de forte de securitate atit la sol, cit si din aer.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea