Social

#legea educatiei #absenta #scoala

Amenda pentru chiul in Legea Educatiei

O parte din materiile studiate de elevi vor fi decise de consiliul administrativ al scolii format din parinti, profesori, elevi si autoritati locale . Aceasta este doar una dintre modificarile importante care constituie reforma invatamantului romanesc.

Forma finala a Legii educatiei nationale, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in plenul Parlamentului, aduce schimbari in organizarea institutiilor de invatamant si in structura examenelor.

Parintii ai caror copii lipsesc de la scoala risca amenzi intre 500 si 1.000 de lei, spune noua lege a Educatiei. Alte modificari includ modul de organizare a examenelor, la care vor fi supusi elevii din doi in doi ani.

Un sfert din programa de invatamant va fi lasata la discretia consiliul administrativ al scolii, care pot lua cele mai bune decizii in functie de nevoile elevilor.

Elevii vor fi obligati sa dea un examen la informatica la sfarsitul ultimului an de liceu, indiferent de profilul urmat. Probele orale la limba romana si o limba straina se vor desfasura in timpul anului. Bacalaureatul va consta in trei examene scrise: limba romana, obligatorie pentru toti liceenii , matematica pentru profil real, istoria pentru profil uman si inca o proba la alegere.

Puteti consulta lista completa a modificarilor important pe site-ul Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea