Social

#negociere tarif #taximetrist #politia romana #amenda

Amenda de 10.000 de lei pentru un taximetrist care a vrut sa negocieze tariful cu refugiatii ucraineni

Amenda uriasa pentru un taximetrist care a fost prins de politie in timp ce incerca sa negocieze pretul cu refugiatii ucraineni. Acesta a fost amendat de Politia Capitalei cu 10.000 de lei.  

 

Un alt taximetrist a fost sanctionat cu 500 de lei deoarece a refuzat sa transporte o familie de ucraineni la hotel. 

"Amenda de 10.000 de lei pentru un taximetrist care a incercat sa-si negocieze tariful cu trei refugiati. Politistii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au sanctionat cu 500 de lei si un sofer de taxi care a refuzat sa transporte la hotel o familie de ucraineni

Sprijinul pentru refugiatii ucraineni nu este insotit mereu de intentii bune. Exista, din pacate, printre noi, si oameni fara scrupule, care nu ezita sa profite de pe urma tragediei celor care fug din calea razboiului.

O astfel de situatie s-a petrecut marti dimineata, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina cautau indrumare si transport catre locatii sigure. Oportunitatea de face cativa bani in plus pe spatele celor loviti de soarta a fost speculata imediat de un sofer de taxi din Capitala care a decis sa-si ofere serviciile. La mica intelegere, fara aparat de taxat, in schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decat costul real al calatoriei.

Taximetristul a fost surprins de politistii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. chiar in timp ce se pregatea sa transporte trei refugiati ucraineni. Aflati in exercitatea atributiilor de serviciu - care vizau tocmai respectarea legalitatii transportului de persoane in regim taxi - politistii locali au observat ca lampa de pe taximetru fusese scoasa, iar aparatul de taxat nu fusese pus in functiune. Dupa identificare, taximetristul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 10.000 de lei iar autorizatia taxi i-a fost retinuta.

In aceeasi zona, un alt sofer taxi a refuzat sa transporte o familie ucraineana, cu doi copii, care dorea sa ajunga la un hotel din Bucuresti. Pentru refuz de cursa, conducatorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei iar, ca masura complementara, s-a dispus retinerea certificatului profesional", precizeaza Politia Locala Bucuresti, pe Facebook.

Politistii locali din cadrul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti sunt prezenti, inca de la sfarsitul saptamanii trecute, in toate punctele in care sosesc refugiatii din Ucraina. Echipajele D.G.P.L.C.M.B. acorda sprijin lucratorilor D.G.A.S.M.B. si se asigura ca toate procedurile de preluare si transport a cetatenilor ucraineni respecta standardele de siguranta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea