Social

# certificat fals #certificat verde #amenzi usturatoare #amenda #romani

Amenda 2.000 de lei si dosar penal pentru romanii care fac aceasta greseala! Avertismentul autoritatilor

Autoritatile avertizeaza toti romanii ca pot primi amenda de 2.000 de lei si dosar penal daca se folosesc ilegal de certificatele verzi ce apartin altor persoane.

 

Pentru ca nu exista un sistem care sa verifice cu exactitate daca acel document apartine persoanei care il prezinta, deoarece pe acestea nu apare poza a proprietarului, autoritatile avertizeaza insa ca niciun roman nu ar trebui sa recurga la acest gest deoarece pot fi sanctionati dur.

Trebuie mentionat ca cei care folosesc certificatele altor persoane pot fi amendati si cu 2.000 de lei. Simultan, acestia risca si un dosar penal.

„Politia Romana recomanda tuturor persoanelor sa prezinte certificate verzi valabile, care sa le apartina, pentru a evita eventuale neplaceri, atat in ceea ce priveste masurile contraventionale sau penale care se pot dispune in aceste situatii, si bineinteles pentru a evita raspandirea virusului SARS-CoV-2”, a transmis Comisar-sef Georgian Dragan, director de cabinet al Inspectorului General al Politiei Romane.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, a atras si el atentia asupra acestui aspect.

„Daca te duci cu certificatul tau romanesc de vaccinare si il arati, este bine. Daca arati unul fals si se prinde, este deja o problema majora penala, pentru ca este prezentare de acte false. Daca se face un control si vine cineva de la un organ de control, el va cere probabil si buletinul, sa le compare. Cine prezinta certificate false isi asuma responsabilitatea clar de un dosar penal”, a spus Raed Arafat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea