Social

#5 sfaturi practice #restaurant #restaurante fast food

Amenajarea unui restaurant fast food: 5 sfaturi practice

Succesul unui restaurant de tip fast food este reprezentat de marketingul experimental. Acest concept inglobeaza aspecte ce tin de pozitionare, modul in care se face dotarea si branding. Dintre toate, un accent important se pune pe amenajarea locatiei. Poate parea surprinzator, dar unul dintre factorii de baza este rapiditatea cu care mancarea ajunge la clienti.

Studiile din industria alimentara arata ca in medie, comanda intr-un fast food trebuie onorata intr-un minut, iar timpul pe care consumatorii il petrec in restaurant este de maxim 20 de minute. In cazul persoanelor care opteaza pentru cumparaturi la pachet, vizita in local nu depaseste 3 minute. Asadar, optimizarea decorului influenteaza direct satisfactia clientilor, de aceea fast food-ul trebuie amenajat in mod corespunzator. Iata cateva sfaturi in acest sens:

Maximizeaza utilizarea spatiului

Daca te-ai decis sa investesti intr-o asemenea afacere trebuie sa stii ca preparatele culinare sunt apreciate in special pentru viteza de servire. Prin urmare, este necesar ca restaurantul sa fie amenajat in asa fel incat sa fie maximizata folosirea spatiului si permisa circulatia facila intre diferitele parti ale localului. De obicei, intr-o unitate fast food clasica 50% din spatiu este dedicat zonei de mese, 20% bucatariei si 30% anexelor.

Realizeaza un flux tehnologic corect

In general, materiile prime pentru produsele fast food sunt congelate ori semi-preparate. Specificul restaurantelor de acest gen consta tocmai in faptul ca mancarea se gateste pe loc, cat mai repede. Pentru asta trebuie intocmit un flux tehnologic prin care sa fie eficientizata activitatea si respectate normele de igiena alimentara. Este nevoie ca schema sa tina cont de locurile in care sunt receptionate produsele si unde sunt depozitate materiile prime, de zonele de operatii preliminare, de gatire, aranjare si servire a preparatelor.

Prin realizarea unui flux tehnologic adecvat trebuie sa fie clar delimitat spatiul de spalare a recipientelor si ustensilelor. Totodata, se va evita si alimentelor crude cu produsele gatite sau incrucisarea materiilor prime cu deseurile.

Doteaza restaurantul cu echipamente eficiente

Fast food-ul trebuie sa fie dotat cu utilaje si accesorii necesare productiei. Acestea se vor achizitiona tinand cont de fluxul tehnologic realizat si particularitatile meniului. Oferta de preparate a unui astfel de local este una standard, iar pentru utilarea completa pot fi luate in considerare echipamente precum masa inox profesionala, chiuvete, carucioare pentru transport, friteuze, grill, plita, cuptor cu microunde, aparate pentru prepararea waffelor sau clatitelor, dulapuri si diverse accesorii pentru fast food.

Evita aglomerarea spatiului cu mobilier masiv

Elementele care armonizeaza in orice decor sunt piesele de mobilier. Intr-un fast food articolele trebuie sa indeplineasca anumite conditii specifice spatiilor publice, adica sa fie rezistente la trafic intens, socuri sau zgarieturi. Totusi, nu sunt indicate piesele voluminoase care aglomereaza incaperile. Mobila trebuie adaptata la dimensiunea spatiului si la tipul de experienta pe care vrei sa-l oferi clientilor, sa fie confectionata din materiale durabile si in ton cu stilul de design ales pentru restaurant.

Ia in considerare iluminarea corespunzatoare a localului

Iluminarea spatiului joaca un rol decisiv in amenajarea restaurantului. Lumina naturala este intotdeauna o varianta excelenta pentru orice spatiu deoarece le confera oamenilor o stare de bine. In ceea ce priveste lumina artificiala, in interiorul unui fast food este de preferat iluminatul puternic intrucat influenteaza tipul de comportament specific localurilor cu servire rapida. Mai exact, clientii nu zabovesc prea mult, ci doar comanda, servesc masa si pleaca.

 

Indiferent ca este vorba despre o idee originala sau un restaurant in regim de franciza, modul in care amenajezi spatiul poate face diferenta intre un local de succes si unul ca oricare altul. Industria fast food este bine dezvoltata, de aceea ai nevoie de o planificare profesionista, realista si cuprinzatoare care sa te ajute sa obtii o ambianta placuta si eficienta in restaurant.

FOTO: freepik.com
Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea