Social

#ambulante suprasolicitate #ambulante #pacienti #bucuresti

Ambulantele din Bucuresti sunt suprasolicitate! Ajung si dupa 72 de ore la pacienti

Mii de oameni cu simptome specifice Covid suna zilnic la serviciul 112, doar in Bucuresti si Ilfov. Ambulantele abia mai fac fata solicitarilor si ajung la pacienti si dupa 72 de ore. 

 

Situatia este critica si in spitale, iar la sectia ATI COVID a spitalului Grigore Alexandrescu sunt internati si bebelusi de doar câteva zile.

„Cele mai multe solicitari in asteptare sunt solutii pentru cazurile de recoltare probe biologice in vederea efectuarii testului covid – 19. S-au inregistrat un numar foarte mare de solicitari astfel ca azi de dimineata aveam in asteptare 2100 de solicitari. Aceste solicitari continua sa vina pe 112.

Am constatat o crestere cu 104% a numarului total de solicitari la serviciul de ambulanta Bucuresti-Ilfov, urgentele de cod galben si cod rosu au crescut cu 34%, dar cel mai mult au crescut aceste solicitari pentru recoltare de probe biologice pentru testare la care cresterea este cu 726%. Din cauza numarului foarte mare de solicitari acest timp s-a prelungit peste 72 de ore”, a spus Alice Grasu - managerul Centrului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea