Social

#Ecaterina Andronescu mita #alexandru athanasiu #ecaterina andronescu

“Ambramburica”, acuzata de coruptie!

 

Fostii ministri ai Educatiei Ecaterina Andronescu, Abramburica - cum era poreclita de apropiati E, si Alexandru Athanasiu sunt urmariti penali, dupa ce iCCJ a aprobat cererea procurorilor de redeschidere a dosarului pe numele lor. 

Procurorii DNA au solicitat judecatorilor sa confirme redeschiderea urmaririi penale intr-un dosar in care sunt vizati Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu, pentru abuz in serviciu si achizitii publice facute in timpul mandatelor de ministru al Educatiei.

Surse judiciare au declarat ca faptele din acest dosar sunt similiare cu cele retinute in dosarul Microsoft, in care Alexandru Athanasiu si Ecaterina Andronescu au fost deja pusi sub acuzare, scrie romanialibera.ro.

In dosarul Microsoft, Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei in perioada 2003 — 2005, este acuzat de DNA de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Faptele sale au avut drept consecinta prejudicierea bugetului de stat ca urmare a achizitiei de servicii si produse la preturi peste valoarea de piata: licente cu circa 30 — 40% mai scumpe, calculatoare si produse software la preturi cu pana la 50% mai mari decat cele pentru aceleasi produse sau produse similare de pe piata.

Ecaterina Andronescu este acuzata de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, dupa ce, in perioada 2001 — 2009, ar fi pretins si primit de la firma Siveco si firmele colaboratoare foloase necuvenite constand in sume de bani sau calculatoare, in scopul de a le asigura derularea unor proiecte cu Ministerul Educatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea