Social

#nato #rusia #ambasador #coalitie internationala #pirati #somalia

Ambasadorul rus la NATO vrea coalitie internationala impotriva piratilor

Ambasadorul Rusiei la NATO a declarat ca, "personal", este in favoarea unei operatiuni militare internationale pentru a elimina bandele de pirati de pe coasta somaleza.

"Este datoria UE, NATO si a altor organizatii sa lanseze o operatiune terestra pentru a eliminaii piratii", a declarat Dmitri Rogozin , subliniind ca "este de la sine inteles ca o actiune de acest gen ar trebui coordonata cu Rusia", arata AFP.

Ambasadorul rus, cunoscut pentru formulele sale transante, a afirmat ca o "actiune maritima nu poate elimina in totalitate amenintarea piratilor", in conditiile in care o fregata rusa traverseaza apele Somaliei si coopereaza cu navele NATO din zona.

Rogozin a precizat ca isi exprima punctul de vedere "personal", dar ca este dispus sa discute despre acest subiect "cu colegii sai din NATO", in pofida suspendarii reuniunilor Consiliului NATO-Rusia dupa conflictul ruso-georgian.

Sefii de Stat Major din NATO au discutat in aceeasi zi la sediul din Bruxelles al Aliantei despre pirateria somaleza, fara sa anunte masuri concrete. De la sfarsitul lunii octombrie, o flotila cu patru vase de razboi a NATO patruleaza in largul Somaliei. Acesteia i se vor alatura la 8 decembrie cinci sau sase vapoare din cadrul primei operatiuni navale a UE, Atalanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea