Social

Ambasadorul rus la NATO: Alianta seamana cu cei care mananca prea mult la McDonald's

Noi amenintari din partea Rusiei, privind planurile Aliantei Nord Atlantice de extindere catre estul Europei . De data asta, purtatorul mesajului este ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin .

„Unele dintre obiectiile noastre sunt considerate semne de agresiune. Dar cine sunt adevaratii agresori? Cei care construiesc noi baze militare, cei care se muta si mai aproape de frontierele noastre, cei care vor sa instaleze rachete in perimetrul nostru defensiv”, a avertizat Rogozin, continuand astfel liniile directoare ale discursului tinut de Valdimir Putin la summitul de la Bucuresti. Cu alte cuvinte, intentiile NATO de extindere sunt considerate de Kremlin adevarate acte de amenintare.

„In Bucuresti, liderii NATO au confirmat inca o data ca ar fi bine sa 'inghita' Ucraina si Georgia. (...) Apetitul lor este excelent. Singura mea ingrijorare este insa faptul ca, din punctul de vedere al imaginii pe care si-o creeaza in exterior, NATO seamana cu acei oameni care mananca prea mult de la McDonald's”, a continuat in stilul sau caracteristic ambasadorul rus.

Potrivit editiei online a cotidianului The Moscow Times, Rogozin a produs nu de putine ori reactii de nemultumire in randul oficialilor NATO. Si asta pentru ca de la preluarea mandatului, din ianuarie, si-a facut cunoscut stilul „bombastic” si a criticat permanent deciziile Aliantei.

Referindu-se la propriul stil de comunicare, Dmitri Rogozin a declarat, intr-un interviu acordat recent presei de la Bruxelles: „Eu exprim punctul de vedere al tarii mele. Sunt un termometru ce reflecta nivelul emotional al reactiilor Rusiei la pasii facuti de NATO”.

Iar relatiile Rusia-NATO sunt destul de incinse in ultima perioada, dupa ce Moscova a reactionat vehement la propunerea Aliantei de a admite in randurile sale Ucraina si Georgia.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea