Social

Ambasadorii au pregătit cadouri la Bazarul de Crăciun

Lahmacum turcesc, chiftele din grau irakiene şi găluşte cu nucă de cocos din Malaisia. Alături de mancăruri preparate inedit, cadouri de pe toate continentele au încantat privirile vizitatorilor ieri, la acţiunea caritabilă, organizată de Asociaţia Internaţională a Femeilor, la Romexpo. La Bazarul de Crăciun, participanţi din 50 de ţări din întreaga lume şi-au prezentat oferta culinară, turistică şi vestimentară pentru Sărbătorile de iarnă. Bucate gătite de soţiile de ambasadori Prezentarea gustărilor şi servirea lor s-au făcut de persoane îmbrăcate în costume specifice ţării pe care au reprezentat-o. Printre acestea, s-au aflat şi soţiile ambasadorilor, precum şi alţi membri ai corpului diplomatic. "Am adus sortimente de branză şi de vin, dar şi torturi gătite ca pentru Crăciun, la care am contribuit cu toţii", a spus Marie Charlotte Bolot, soţia ambasadorului Franţei la Bucureşti. Eva Sothova, soţia ambasadorului Slovaciei la Bucureşti, s-a lăudat nu cu branză, ci cu turtă dulce, spunand că soţul ei a muncit trei zile la realizarea scenei naşterii din Bethleem. "Le-am făcut în ambasadă. Cea mai frumoasă operă din turtă dulce este făcută de însuşi soţul meu", a explicat Eva Sothova. Chiftele irakiene şi găluşte din Malaisia Standurile ţărilor asiatice, ca şi ale celor latino-americane au atras cei mai mulţi vizitatori. Porţiile de Cucur badak (găluşte cu nucă de cocos) ori Kuih Kacang (prăjitură cu nucă) din Malaisia, ca şi chiftele din grau ori sarmale din carne de vită cu usturoi, învelite în foi de ceapă şi gătite ca în Irak, i-au făcut pe vizitatori să stea la coadă ca să le încerce. Porţiile au variat, ca preţ, între 1 RON şi 5 RON. Lipia cu carne tocată a turcilor, pe care ei o numesc Lahmacum, a avut, de asemenea, mare succes printre vizitatori. Desertul nu s-a lăsat nici el aşteptat. Cei din Kazahstan au oferit plăcintă din fructe uscate, în timp ce turcii au venit cu tradiţionalele baclavale, dar şi cu Tulumba, un desert pe bază de lapte. Băuturi peruane şi sangrita mexicană - cele mai căutate Mirosul de scorţişoară se simţea de cum ajungeai în dreptul standului peruan. Aici s-au servit băuturi dulci, precum Chicha Morada şi Mazamorra Morada, făcute din porumb peruan, cea din urmă avand şi mere, ananas şi scorţişoară. Profitand de sombrerourile lor atrăgătoare, mexicanii îi îndemnau pe curioşi să guste din cocktailul margarita ori îi invitau la un pahar de tequila cu sangrita (cu roşii, portocale şi chilli - n.r.).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea