Social

#chinez #ambasada #romani #spionaj

Ambasade ale Romaniei, spionate electronic de chinezi

Computerele de la reprezentantele tarii noastre din Finlanda, Franta, Norvegia si China au fost vizate de o operatiune de spionaj prin care au fost penetrate 1.295 de sisteme informatice ale unor ministere de externe sau ambasade din toata lumea. Si computerele lui Dalai Lama au fost vizate in acesta actiune.
 
Patru ambasade ale Romaniei au fost vizate de o vasta operatiune de spionaj, controlata aproape integral de computere din China. Operatiunea, prin care au fost sustrase documente din birouri guvernamentale si private din intreaga lume, a fost facuta publica printr-un raport publicat de cercetatori canadieni.

Studiul, realizat de Information Warfare Monitor, format din cercetatori de la Universitatea din Toronto si organizatia canadiana SecDev Group, afirma ca printre tintele vizate de operatiunea de spionaj s-ar numara si ambasadele Romaniei din Finlanda, Franta, Norvegia si China.

( citeste continuarea in Cotidianul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea