Social

#morti #studenti #proteste #grecia #ambasada #sua

Ambasada SUA din Grecia, atacata cu sticle incendiare

Peste 100 de tineri au aruncat cu sticle incendiare si pietre spre politisti , in fata ambasadei SUA. Incidentul a avut loc in timpul unei demonstratii prin care se aniversa implinirea a 35 de ani de la revoltele studentesti impotriva regimului de dictatura militara.

Aproximativ zece mii de oameni au luat parte la protestul fata de sustinerea acordata in acea perioada de Statele Unite regimului militar care a condus Grecia intre 1967 si 1974, informeaza Reuters. In urma atacului cu sticle incendiare si pietre, fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene si i-au dispersat pe manifestantii violenti.

Trei politisti au fost raniti in confruntare , iar 11 manifestanti au fost arestati. Peste 8.000 de politisti la Atena si circa 2.000 in Thesalonik au fost implicati in potolirea protestului. Doi turisti francezi s-au amestecat in multimea protestatara, dar au scapta nevatamati, potrivit politiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea