Social

Ambasada Japoniei cere discretie

Ambasada Japoniei le-a cerut anchetatorilor romani sa nu remita presei inregistrari video cu omul de afaceri japonez Hajime Hori care a fost ucis de un ciine maidanez chiar linga blocul in care locuia, pe Bulevardul Nicolae Titulescu din Capitala.

Procurorii Parchetului Capitalei au fost rugati de reprezentantii Ambasadei Japoniei la Bucuresti sa nu difuzeze imagini cu momentul in care Hajime Hori era muscat de ciinele maidanez. Ei s-au aratat indignati si de faptul ca anchetatorii au divulgat in mass-media numele concetateanului. Surse judiciare ne-au declarat ca procurorii sint in posesia unei casete care a inregistrat atacul maidanezului. Linga blocul de pe Nicolae Titulescu nr. 1 isi au sediul mai multe firme. Sansa anchetatorilor, in lipsa unor martori care sa fi vazut incidentul, a fost o camera video care apartinea Bancii Ion Tiriac, aflata in imediata apropiere. Inregistrarea, de calitate slaba, tipica camerelor de supraveghere, arata clar cum a avut loc atacul ciinelui. Maidanezul, de culoare inchisa, iese dintre masinile parcate linga bloc si, neprovocat, il ataca pe cetateanul japonez. Prudent, ciinele se retrage, in siguranta, intre masini. Camera a inregistrat apoi momentele dramatice ale lui Hajime Hori, cum acesta se tiriie spre scara blocului unde domicilia si unde este intimpinat de paznicul de la intrare. Totul nu a durat decit citeva minute care au dus la moartea violenta a omului de afaceri japonez. Hajime Hori este reprezentantul unui concern multinational si fost presedinte al companiei Koyo Romania.

Incinerat la Crematoriu

Vecinii japonezului ne-au spus ca Hajime Hori a fost incinerat ieri la Crematoriul uman Vitan-Birzesti. La ceremonie au participat fiul sau, venit din Japonia, si colegii lui Hori de la firma Nippon Consult. Unul dintre cei patru portari ai blocului de pe Bulevardul Titulescu crede ca moartea lui Hajime Hori ar fi survenit si din cauza faptului ca japonezul folosea medicamente anticoagulante (pentru boala de inima de care suferea).


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea