Social

# jucarii din lemn #jucarii copii #jucarii

Am redeschis magazinul de jucarii din lemn Ermetico!

Esti un parinte implicat si activ in viata copilului tau? Iti amintesti cum era pe vremea copilariei tale si care erau jucariile care ti-au ramas aproape de suflet chiar si dupa ce ai crescut?

Am redeschis magazinul www.ermetico.ro, acum cu o multime de jucarii de lemn noi, atat din zona de joaca independenta cat si din aria de jocuri in familie, fabulos de indragite de copii de toate varstele.

La fel se intampla si cu jucariile de lemn. Care au avantajul ca... au greutate. Fata de orice alta jucarie, o jucarie din lemn intodeauna va fi acolo. Dincolo de prezenta ei fizica, cu sufletul. Printre ultimele de care ne despartim atunci cand crestem. Stiinta prelucrarii lemnului evolueaza impreuna cu societatea si cu lumea in care traim. Dar asta, in loc sa le faca mai inexspresive, face jucariile din lemn sa se apropie si mai mult de sufletul nostru. Zilele trecute un copil era complet fascinat de un scaun, o masa si o canapea de papusi tocmai pentru ca reproduceau in amanunt mobilierul din jurul lui. Iar asta facea ca personajelor din joc sa prinda viata. Si copilul simtea asta. Ba mai mult decat atat, la un moment dat a creat un scenariu in care personajul de jucarie pe care il tinea in mana a scapat ceva sub canapeaua de jucarie, de lemn. Fascinant!

Am transpus visele si dorintele noastre din copilarie intr-o explozie de culori si jucarii de lemn potrivite pentru toate varstele. Camionul rosu de lemn, trenuletul albastru de lemn, masina de politie sau salvarea, excavatorul galben sau seturile de gatit, casutele sau mobilierul pentru ele, toate sunt tot atatea jucarii de care copilul sa se poata bucura multi ani. Pentru ca ele nu se demodeaza niciodata si raman prezente in viata lor. Tocmai pentru ca dincolo de durabilitate si componenta didactica ele au sufletul lor, intodeauna prezent.

Jucariile din lemn si povestile lor au rezistenta timpului, incepand cu celebrele povesti ale lui Pinochio si aventurile lui intr-o lume in care emotia reprezinta probabil cea mai importanta componenta sociala a tuturor vremurilor. Realitatea este ca toate jucariile de lemn pot prinde viata in imaginatia copiilor, de toate varstele.

Avantajul jucariilor de lemn este dincolo de durabilitate, sufletul. Suna ciudat ca vorbim de suflet cand e vorba de o jucarie de lemn dar insasi materialul din care este facuta, lemnul, are propria lui viata. Viata care se transpune in orice: mobila, case, parchet, usi, jucarii de lemn. In pofida modernismului si a alergarii prin viata, dintodeauna, oricare dintre noi, am avut de mici respect pentru produsele din lemn masiv. Pentru ca realitatea este ca lemnul ne inspira. In toate felurile. Si ne ofera sentimentul de apartenenta pe care niciun alt material sintetic, oricat de bine facut este, nu reuseste sa o faca. Atunci cand ne plimbam prin padure, admiram maretia copacilor, atunci cand mergem la mare, daca putem, vom alege intodeauna sezlongul de lemn versus cel din plastic, atunci cand ne alegem mobila in casa, tot asa, daca bugetul ne permite vom alege mobila din lemn, atunci cand ne amintim de copilarie, ne trecem mana peste balustrada sau peste tablia mesei... pentru ca de fapt toate gesturile si senzatiile astea ne fac umani. Iar lemnul, sub toate formele lui de prelucrare ne ofera ca tribut viata lui. Impletita cu a noastra. Ne cedeaza un strop din sufletul lui. Dinainte de vremuri.

Noi suntem ferecati in copilarie si ermetico.ro este tinutul unde jucariile de lemn prind viata! Il asteptam si pe piticul tau in lumea fascinanta pe care ne-o construim in fiecare zi! 

Sursa foto: ermetico.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea