Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Am putea munci la liber in Marea Britanie

Londra ar putea suspenda restrictiile impuse imigrantilor romani si bulgari pana la sfarsitul anului in curs, in urma unei evaluari a impactului muncitorilor din cele doua noi state membre UE asupra serviciilor publice britanice, scrie "The Guardian". Confrom actualelor reglementari, autoritatile britanice elibereaza un numar limitat de permise de munca imigrantilor din cele doua state. Pentru lucratorii cu o calificare inalta, pentru studenti, liber profesionisti si pentru 20.000 de persoane fara calificare, care pot fi angajate in industria alimentara si in sectorul agricol. Decizia va fi luata in urma unei analize a Forumului privind Impactul Imigratiei, organism creat recent, care va prezenta, in septembrie, un raport privind noile concluzii la care a ajuns dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la UE. Guvernul britanic anuntase, de altfel, inca din 2006 ca va realiza o evaluare la un an de la impunerea restrictiilor. In luna mai, autoritatile de la Londra au dat publicitatii prima statistica oficiala care a aratat ca „invazia” asteptata a imigrantilor romani si bulgari nu a avut loc. Potrivit cifrelor, in primele trei luni de la aderarea celor doua state, aproximativ 8.000 de cetateni romani si bulgari au mers sa munceasca in Marea Britanie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea