Social

#alocatii de stat pentru copii #majorare copii #alocatii copii

Alocatiile copiilor se majoreaza! De cand vor primi 300 de lei

Veste buna pentru copii si parinti! Alocaţiile de stat ar putea fi majorate cu pana la 80%! Doi deputati PNL au depus o propunere legislativa pentru majorarea alocatiilor pentru copii in sensul in care de la 1 ianuarie 2019 copiii cu varsta de pana in 2 ani vor primi o alocatie lunara de 300 de lei, in timp ce alocatia copiilor cu varsta de 2-18 ani va fi de 150 lei pe luna.


Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc in Uniunea Europeana in privinta cuantumului alocatiei pentru copii. Daca in majoritatea acestor state alocatia porneste de la peste 100 de euro, in Romania copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o suma care nu acopera decat intr-o foarte mica masura necesitatile unui copil”, precizeaza deputatul PNL Robert Sighiartau, intr-un comunicat de presa.

“Cuantumul alocatiei de stat pentru copii se stabileste in raport cu indicatorul social de referinta, denumit in continuare ISR, dupa cum urmeaza: a) 0,6 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani (sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap), incepand cu 1 ianuarie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii prevazuti la art. 1 alin. (3), incepand cu 1 ianuarie 2019”, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, depus in Camera Deputatilor de deputatii PNL Robert Sighiartau si Dumitru Mihailescul.
Valoarea indicatorului social de referinta este, in prezent, de 500 de lei, iar in forma actuala a legii, valoarea alocatiei pentru copii este de 0,4 ISR pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani, adica 200 de lei pe luna, si de 0,168 ISR pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, adica 84 de lei pe luna.
 

Sursa foto: unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea