Social

#romania #olimpiada #beijing #aur #judo #alina dumitru

Alina Dumitru a castigat aurul olimpic la proba de judo

Romania a inceput cu dreptul la Jocurile Olimpice de la Beijing! Dupa ce judoka romanca Alina Dumitru s-a impus, in semifinala, in fata fostei campioane olimpice Ryoko Tani (Japonia), a castigat finala turneului olimpic de judo, categoria 48 de kilograme, invingand-o pe cubaneza Yanet Bermoy.

JUDO:  Judoka romana Alina Dumitru, medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, a declarat, sambata, dupa victoria din semifinale, in fata japonezei Ryoko Tani, ca aceasta victorie este cea mai importanta din cariera sa, informeaza AFP.

"Victoria in fata japonezei Ryoko Tani este cea mai frumoasa din cariera mea", a declarat Alina Dumitru, imediat dupa cucerirea medaliei de aur, prima a delegatiei noastre la JO de la Beijing.

Despre noua campioana olimpica a scris si site-ul BBC: "Alina Dumitru a fost incoronata campioana olimpica. Reprezentanta Romaniei, Alina Dumitru a distrus-o pe Yanet Bermoy din Cuba, in finala, castigand prin ippon. Dumitru a rasturant situatia in semifinale cand a reusit sa o invinga pe campioana olimpica Ryoko Tani, care nu mai fusese invinsa intr-o competitie internationala din 1996".

Romanca Alina Dumitru s-a impus, sambata, prin ippon, in finala categoriei 48 de kilograme din turneul de judo, in fata cubanezei Yanet Bermoy, castigand astfel medalia de aur, prima din istoria acestui sport in Romania si prima a delegatiei noastre la aceasta editie a JO.

In turul doi, romanca a trecut de unguroaica Eva Csernoviczki, in sferturi a invins-o prin ippon pe coreanca Youngran Kim, iar in semifinala a trecut de fosta campioana olimpica, Ryoko Tani (Japonia).

In finala, romanca a invins-o pe cubaneza Yanet Bermoy. Dumitru a adus prima medalie de aur delegatiei Romaniei la aceasta editie a JO de la Beijing.

Alina Dumitru s-a nascut in Ploiesti si va implini 26 de ani la sfarsitul lunii august. A inceput sa practice judo in clasa a V-a si are in palmares cinci medalii de aur si una de bronz la Campionatele Europene, noua titluri la Cupa Mondiala, sase locuri doi si noua locuri trei la aceeasi competitie. La Campionatele Mondiale de Juniori, Alina Dumitru a cucerit o singura medalie de aur. In 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, romanca a ocupat locul 5.

TIR: Raicea a ratat calificarea in finala probei de pistol cu aer comprimat 10 m, clasandu-se pe locul 44 din 48. Raicea a strans un total de 567 puncte, ratand calificarea in finala, unde ajung numai primii opt clasati.

HANDBAL: Nationala de handbal feminin a Romaniei a invins reprezentativa similara a Kazahstanului, cu scorul de 31-19 (13-10), in meciul de debut din cadrul grupei A, la Jocurile Olimpice de la Beijing.

CANOTAJ: Echipajul feminin de doua rame s-a calificat in finala competitiei la canotaj.

GIMNASTICA: Echipa masculina de gimnastica a reusit calificarea in finala concursului pe echipe, dupa ce a terminat preliminariile pe pozitia a opta.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea