Social

# studiu diabet # preventie cancer #studiu cancer #alimente diabet #alimente cancer #quinoa

Alimentul minune care previne cancerul, diabetul si bolile de inima

Persoanele care consima un bol de quinoa zilnic pot scapa de boli grave, incurabile, precum cancer, boli respiratorii si de inima sau diabet, relateaza publicatia britanica The Telegraph, citand un studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Universitatea Harvard.

Cercetatorii americani au studiat timp de 14 ani dietele si obiceiurile alimentare a peste 367.000 de oameni din 8 state americane si au ajuns la concluzia ca un astfel de regim alimentar reduce cu 17% riscul de deces prematur din cauza bolilor de inima, respiratorii, diabet si chiar cancer. 

"Consumul ridicat de fibre si cereale integrale reduce riscul mortalitatii cauzate de o gama larga de factori precum cancerul, diabetul, bolile de inima si cele respiratorii" a declarat cercetatorul care a condus acest studiu.

Medicii recomanda un consum de quinoa de cel putin 34 de grame pe zi. Quinoa este un tip de cereala cunoscut si sub denumirile populare de "aurul incasilor" sau "mama cerealelor" fiind consumat in urme cu sute de ani doar de persoanele din categoriile sociale privilegiate. De cativa ani a fost insa introdus in mai toate dietele, fiind un aliat de nadejde nu doar pentru sanatate, ci si pentru cei care doresc sa ajunga la o silueta de vis. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea