Social

#consum dulciuri #dependenta dulciuri #romani #alimentatie #dulciuri

Alimentul cu consecinte grave de care romanii sunt dependenti. Sigur il consumi si tu!

Unul din trei romani se declara dependent de dulciuri, arata un studiu realizat de Biroul Roman de Audit Transmedia (BRAT). Ba chiar mai bine de un sfert din populatia tarii obisnuieste sa inlocuiasca o masa principala cu dulciuri.

Studiul masoara preferintele de consum de bunuri si servicii ale populatiei urbane. Potrivit cercetarii, romanii acorda alimentatiei o importanta din ce in ce mai mare. Mai mult, acestia au o grija tot mai sporita ca alimentele pe care le cumpara si consuma sa fie cat mai naturale si sa contina cat mai putine calorii.

Mai bine de jumatate dintre romani sunt dispusi sa plateasca in plus pentru alimentele care nu contin E-uri, iar 20% dintre romani spun ca obisnuiesc sa consume in mod regulat preparate de la fast-food, o scadere cu 5 procente fata de anul 2006.

Totusi, dulciurile raman in topul preferintelor romanilor. Astfel, 26% afirma ca obisnuiesc sa consume dulciuri in locul unei mese obisnuite si o treime sustin ca nu pot trai fara dulciuri. Femeile sunt cele care rezista cel mai greu la tentatia dulcelui, 60% dintre cei care afirma ca nu pot trai fara sa consume preparate dulci fiind femei.

Aproximativ 2 milioane de romani sufera de diabet zaharat, iar 30% din populatie sufera de obezitate.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea