Social

#etichete produse alimentare #ambalaje #etichete alimente #ambalaje alimente

Alimentele vor avea etichete noi incepand cu luna decembrie

Producatorii romani si din celelalte tari ale UE sunt obligati ca, din decembrie, sa schimbe etichetele produselor alimentare. Pe noile etichete vor fi inscriptionate numai mentiunile de sanatate aflate in lista permisa printr-un regulament adoptat la nivelul UE.

Incepand cu a doua jumatate a lunii decembrie, pentru calciu, de exemplu, vor fi permise opt mentiuni de sanatate, care se refera la mentinerea sanatatii sistemelor osoase, musculare, ale dintilor si la reducerea riscului de imbolnavire, au explicat specialistii in sanatate publica ai Ministerului Sanatatii.

Pe etichetele produselor din carne sau peste va fi facuta mentiunea ca acestea contribuie la imbunatatirea absorbtiei fierului atunci cand se consuma impreuna cu alte alimente care contin acest element. Aceasta mentiune va putea fi utilizata doar pentru alimentele care contin cel putin 50 de grame de carne sau peste intr-o singura portie cuantificata.

O alta reglementare se refera la guma de mestecat fara zahar. Pe ambalajul acesteia va exista o mentiune in care se precizeaza ca produsul reduce uscaciunea gurii, contribuie la mineralizarea dintilor si la neutralizarea acizilor din placa dentara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea