Social

#revvenire la normal #valul 6 # alexandru rafila

Alexandru Rafila: “vom reveni la normal pana la sfarsitul lunii martie”. Ce spune despre valul 6 si vaccinuri

 

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, se declara optimist in ceea ce priveste depasirea valului 5 al pandemiei. Acesta considera ca vom scapa de acest val la finalul lunii martie, moment in care lucrurile vor reveni la normal.

Rafila a precizat ca starea de alerta ar putea fi ridicata in aceasta primavara, insa vor ramane in continuare cateva masuri de siguranta, obligatorii. 

„Eu cred ca vom reveni la normal pana la sfarsitul lunii martie. Normal inseamna ca probabil nu va mai fi nevoie de starea de alerta. Eu cred ca prelungirea starii de alerta va fi limitata de aceasta data si nu va mai trebui sa luam acele masuri care sa ne afecteze viata economica si sociala si trebuie sa ne pregatim pentru acest lucru. (...)

Sunt ipoteze de lucru. Nu sunt angajamente. Vreau sa fac acest disclaimer, ca nu se poate nimeni angaja, modul in care evolueaza un agent patogen cateodata este imprevizibil si biologia este o stiinta care intotdeauna este surprinzatoare. Asta nu inseamna ca noi nu ne gandim foarte serios la situatia in care, incepand cu aceasta primavara, putem sa revenim la normal din punct de vedere economic si sa avem o discutie foarte serioasa incat fiecare sa stie ce are de facut.

Daca va mai fi nevoie de anumite masuri, cum ar fi utilizarea mastii in spatii inchise, un lucru foarte simplu, pastrarea distantei un anumit timp, cred ca toata lumea poate sa sa gandeasca ca vor face acest lucru un timp limitat, dupa care ne reintoarcem la normal. Cred ca toata lumea poate sa se gandeasca ca vor face acest lucru un timp limitat, dupa care ne intoarcem la normal. Dar faptul ca discutam in acest moment de o situatie care nu va mai necesita prelungirea starii de alerta, nu stiu, peste 2 luni de zile, cred ca este un element si psihologic care va determina lumea sa se comporte responsabil, pe de o parte, si sa dea incredere oamenilor ca pot reveni la normalitate. Revenirea la normalitate trebuie sa fie un deziderat al tuturor si trebuie sa lucram pentru asta.”, a declarat ministrul Sanatatii, pentru TVR. Vaccinarea va fi periodica

De asemenea, Alexandru Rafila a precizat ca vaccinarea va fi periodica. De asemenea, sustine ca in toamna este posibil sa apara o tulpina mult mai contagioasa decat actuala, insa mai slaba ca simptomatologie.   

„Aceste tulpini vor fi mult mai putin transmisibile, adica transmisibilitate mare, patogenitate mica. (...) Vor fi pericole pentru anumite categorii de persoane la risc care trebuie sa se vaccineze, sa speram ca si producatorii isi vor adapta vaccinul variantelor circulante si nu vom asista in continuare la utilizarea aceluiasi vaccin”, a mai precizat Rafila pentru sursa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea