Social

# alexandru rafila # coronavirus romania #coronavirus #europa

Alexandru Rafila: Romania, pe locul 3 in Europa la numarul de cazuri noi de coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila trage un semnal de alarma privind numarul de cazuri noi de coronavirus din Romania. Potrivit acestuia, la ora actuala, incidenta cazurilor noi de coronavirus din Romania este foarte mare.

Cresterea numarului de cazuri de coronavirus din ultimele saptamani, a dus la clasarea Romaniei pe locul 3 in Europa privind incidenta cazurilor noi. Romania este depasita de Spania si Portugalia, si este urmata de Bulgaria si Serbia.

“Este vorba despre un indicator care este luat in considerare la nivelul Comisiei Europene, care apreciaza gravitatea situatiei intr-o tara membra a UE. Acest indicator se numeste incidenta cumulata si se refera la numarul de cazuri la 100.000 de locuitori inregistrat intr-un interval de 14 zile. Romania se afla pe locul 3, dupa Suedia si Portugalia. O concluzie este ca trebuie sa facem un efort individual ca sa avem un raspuns colectiv”, a declarat Rafila, la un post de televiziune.

Reprezentantul OMS in Romania a explicat, totodata, ca numarul mare de cazuri noi inregistrate joi, 25 iunie, respectiv 460 de cazuri, un record al ultimelor doua luni.

“Numarul de teste nu este un numar programat, ci este corelat cu numarul de probe care se recolteaza la diverse unitati medicale. Noi nu avem de unde sa stim cate persoane se prezinta la recoltare, cate sunt simptomatice. Exista o singura explicatie (n.r. - a numarului mare de cazuri): din cauza faptului ca a fost foarte multe persoane simptomatice care au ajuns si au fost testate, respectiv vreo 12.500, avem un numar de 460 de cazuri noi, si ce ne intereseaza este procentul. Intotdeauna sa va uitati la procentul de cazuri pozitive din totalul de teste. Daca acum 3-4 saptamani eram la 1.5%, acum am ajuns la 3-4%. Acum este clar ca este vorba despre o crestere semnificativa a numarului de cazuri noi”, a declarat Rafila, la un post de televiziune, citat de stririleprotv.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea