Social

#populatie #imunizare #coronavirus # alexandru rafila

Alexandru Rafila: "Este probabil ca circa 500.000 de romani sa fi trecut deja prin infectia cu coronavirus"

Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, a declarat ca, probabil, "circa jumatate de milion de oameni din Romania a trecut deja prin boala."

Medicul a mai precizat ca in momentul aparitiei unei astfel de infectii virale, cum este si coronavirusul, "numarul de cazuri diagnosticate este mult mai mic decat numarul real de cazuri, pentru ca foarte multe persoane sunt asimptomatice sau fac forme usoare care nu le determina sa se prezinte la medic."

"Proabil ca circa jumatate de milion de oameni din Romania au trecut deja prin boala, dar daca ne gandim procentual, asta inseamna undeva in jur de 2,5% si asta inseamna ca avem un coeficient de multiplicare intre 8 si 10, intre numarul de cazuri diagnosticate si numarul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit in toate tarile care si-au incheiat studiile de seroprevalenta. Al nostru este in curs de desfasurare la nivelul INSP. Probabil ca cifrele vor fi între 2 - 3% seroprevalenta, adica persoane care au trecut prin infectie in Romania," a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila: "Suntem pe locul trei dupa Luxemburg si Spania"

Alexandru Rafila a mai spus ca Romania este departe de imunizarea in masa. Tara noastra a trecut de pragul de 7000 de cazuri de coronavirus. 

"Nicio tara nu este intr-o astfel de situatie. Chiar regiuni care au trecut printr-un numar mare de infectii cu coronavirus nu depasesc 15 - 20%, iar la noi e undeva intre 2,5 - 3%. Ca sa putem vorbi de imunizare in masa trebuie sa ne apropiem de 70% din populatie trecuta prin infectie, iar lucrul acesta s-ar intampla in cativa ani de zile. Speram ca aceasta cifra sa fie obtinuta prin vaccinare si nu prin imbolnavire. (...) Suntem pe locul trei dupa Luxemburg si Spania. Noi ne apropiem de cifra de 90 de cazuri la 100.000 de locuitori inregistrate in ultimele doua saptamani, Spania e la 110, Luxembrug la 120, dar este extrem de mult daca comparam cu alte tari care au trecut printr-un numar mare de infectii, de exemplu Italia care are 6 - 7 cazuri," a adaugat reprezentantul Romaniei la OMS.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea