Social

# metoda invaziva #masurare temperatura #magazine # alexandru rafila

Alexandru Rafila, despre masurarea temperaturii la magazin: NU este o metoda INVAZIVA

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, declara ca luarea temperaturii cu un temometru la intrarea in magazine si institutii nu este o meroda invaziva.

Medicul compara luarea temperaturii cu cantarirea in parc.

"Nu este invaziva luarea temperaturii. Este vorba despre masurarea unui parametru fiziologic de la distanta. Termoscanarea - am inventat un nou termen. Nu, masoara un singur punct, nu scaneaza tot corpul," a explicat Alexandru Rafila la Digi24.

Alexandru Rafila: "Noi luam masurile si apoi ne gandim cum sa le comunicam"

El pune aceasta dezbatare aprinsa pe seama unei proaste comunicari si da asigurari ca nu e nevoie de personal medical pentru a lua temperatura la intrarea in magazin.

"Noi luam masurile si apoi ne gandim cum sa le comunicam. Masurile trebuie discutate inainte. Acel termomemetru este validat, are marca de produs CE, persoana care ia temperatura a fost instruita, nu trebuie sa fie acreditata. Lucrurile astea trebuie afisate la intrarea in magazin, pentru ca oamenii sa le vada. Oamenii au incredere in momentul in care inteleg," a precizat medicul.

Alexandru Rafila a mai spus ca Romania se afla pe un trend bun in privinta cazurilor de coronavirus, dar acest lucru trebuie tinut sub controlul in continuare.

"Nu avem motive de ingrijorare pana acum, dar eu as vrea sa asteptam si zilele urmatoare. Ne mentinem la o valoare destul de buna, sub 200 de cazuri noi pe zi. Dar sa ne asiguram ca cifrele acestea raman scazute si rata de transmisibilitate ramane sub 1," a adaugat Alexandru Rafila.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea