Social

#sezonul rece #iarna # cazuri coronavirus #coronavirus

Alexandru Rafila, despre coronavirus: “Este posibila o crestere a cazurilor in iarna”

Alexandru Rafila avertizeaza ca desi in prezent numarul cazurilor de coronavirus este in scadere, odata cu venirea sezonului rece este posibil ca numarul infectarilor sa creasca considerabil.

„Sa vedem cum evolueaza situatia in vara si daca ajungem la un nivel foarte scazut al transmiterii in aceasta vara. In iarna discutam de o crestere care e normala pentru toate virusurile cu transmitere respiratorie. Exista aceasta sezonalitate si pentru gripa si pentru alte tipuri de coronavirus, cu o transmitere intensa iarna si scazuta in sezonul cald.

Acest virus probabil va respecta aceasta sezonalitate, pe de o parte, iar pe de alta parte exista populatia care nu a trecut inca prin boala si care in mod clar nu este imunizata, deci e posibila chiar si o crestere a cazurilor in iarna”, a declarat Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, pentru Observator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea