Social

# alexandru rafila # coronavirus romania #coronavirus

Alexandru Rafila: Cifra de 14.000 de cazuri de infectare poate fi depasita saptamana viitoare

Numarul de cazuri de coronavirus, in Romania, este in continua crestere. Profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, sustine ca pana la finalul saptamanii viitoare Romania poate depasi 14.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

"Eu cred ca ne apropiem la sfarsitul saptamanii viitoare de acea cifra de 14.000 de cazuri pe care am prognozat-o. Poate fi depasita, pentru ca zilele care urmeaza - maine, poimaine, si zilele saptamanii urmatoare o sa observam daca intr-adevar in perioada de Paste lumea a respectat masurile. Daca va exista o crestere rapida inseamna ca oamenii le-au respectat mai putin.

Daca ramanem la acest numar de 400 – 500 zilnic inseamna ca masurile si-au atins efectul", a decalarat Alexandru Rafila pentru digi24.ro

Cat despre scoaterea restrictiilor incepand cu 15 mai, Rafila a declarat ca: "Daca reusim sa respectam regulile, reluarea activitatii va fi facuta cu succes. Depinde foarte mult de comportamentul nostru, cred ca fiecare suntem responsabili de succesul programului".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea