Social

#nasa #potential periculos #asteroid urias #meteorit #asteroid #terra #asteroid pamant

Alerta! Un asteroid urias se apropie periculos de mult de Pamant!

Un asteroid de mari dimensiuni se apropie foarte mult de Pamant. Asteroidul, considerat “potential periculos” de NASA va trece pe langa Terra la finalul lunii martie.

Cu toate acestea, expertii NASA sustin ca desi asteroidul are o dimensiune mare, nu trebuie sa ne ingrijoram.

Roca spatiala, cunoscuta sub numele 231937 (2001 FO32), are un diametru aproximativ intre 0,8-1,7 kilometri si va ajunge la o distanta de doua milioane de kilometri de Pamant in data de 21 martie, la 18:03 (ora Romaniei), potrivit digi-world.tv.

Potrivit normelor publicate de Jet Propulsion Laboratory de la NASA, asteroidul se va apropia suficient de mult si este destul de mare pentru a putea fi clasificat drept „potential periculos”.

Un asteroid este desemnat ca „potential periculos” atunci cand orbita sa se intersecteaza cu cea a Pamantului la o distanta de cel mult 7,5 milioane de km si are un diametru mai mare de 140 de metri, conform Centrului pentru Studierea Obiectelor din Apropierea Pamantului (CNEOS) al NASA.

Asteroidul 231937 (2001 FO32) a fost descoperit in martie 2001, iar de atunci este monitorizat in permanenta de catre expertii NASA si US Air Force.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea