Social

#produse retrase #produse carne porc # produse contaminate #alertaalimentara #produse rechemate #bacterie

Alerta sanitara! Produse din carne, foarte cautate in aceasta perioada, retrase de pe piata! Consumul acestora, foarte periculos!

Unele dintre cele mai cautate produse alimentare, pe baza de carne, de pe piata, au fost retrase de pe piata. In acestea a fost descoperita o bacterie deosebit de periculoasa, care poate afecta sistemul nervos. Bacteria este cu atat mai periculoasa pentru gravide. Este vorba despre bacteria Listeria monocytogenes.

 

Produsele retrase de pe piata apartin societatii Marcel SRL, din comuna Rachiteni, judetul Iasi.

Produse din carne de porc, retrase de pe piata: Muschi Tiganesc si Urechi Snacks

Doua produse din carne de porc au fost retrase de pe piata. Este vorba despre Muschi Tiganesc si Urechi Snacks.  

Potrivit Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), producatorul local a initiat retragerea de la comercializare a produselor Muschi Tiganesc si Urechi Snacks, ca urmare a evidentierii bacteriei Listeria monocytogenes.

Produsele existente pe rafturi au fost scoase de la vanzare. De asemenea, au fost rechemate toate produsele din gama respectiva cu urmatoarele date de identificare:

  • Urechi Snacks – lotul 076121121, care expira pe 02.01.2022,
  • Muschi Tiganesc – lotul 017121121, cu data de expirare 27.12.2021 / 06.01.2022.

„Atragem atentia tuturor producatorilor sa nu se joace cu sanatatea consumatorilor, mai ales in aceasta perioada in care creste consumul de produse traditionale din carne de porc", a declarat Mihai Ponea, vicepresedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

Se recomanda persoanelor care detin produse din loturile descrise mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le duca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Pentru produsele duse inapoi, in magazin, se va returna valoarea produselor fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

Ce trebuie sa faci in cazul in care ai consumat deja produsele mentionate

Daca ai consumat deja produsele mentionate anterior si prezinti simptome precum febra si/sau dureri de cap, este important sa contactezi medicul si sa raportezi consumul produselor respective.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scazuta, precum si cele in varsta trebuie sa acorde o atentie deosebita acestor simptome, care pot sugera listerioza, boala potential grava, cu un timp de incubatie de pana la opt saptamani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea