Social

# retragere din magazine # pessticide periculoase #alerta sanitara #magazine

Alerta sanitara! Fructe pline de pesticide periculoase, retrase din magazine

Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat retragerea de la vanzare a unor fructe des cumparate de romani. Motivul este ca acestea sunt pline de pesticide periculoase.

Este vorba despre pepeni verzi, din Turcia. In continutul acestora s-au descoperit pesticide cu mult peste cele admise prin lege. 

„Va informam ca am fost notificati de catre furnizorul SC Microfruits SRL sa initiem retragerea de la comercializare si de la clienti a articolului mentionat mai jos. Motivul rechemarii: depasire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat si Imidacloprid. In cazul in care ati cumparat produsul mentionat mai sus, va rugam sa nu-l consumati si sa-l returnati in magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL pana pe 13.05.2022, urmand sa primiti contravaloarea lui”, se arata in anunturile de pe site-ul ANSVSA

Produsele au fost comercializate in perioada 18-20 aprilie de catre Carrefour, Metro si Microfruits. Pepenii afectati provin din lotul 108 de pepenii verzi importati din Turcia.

Cei care au acasa produsul, sunt rugati sa nu il consume si sa il returneze in magazinele de unde a fost achizitionat sau sa il distruga. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea