Social

# alerta meteo #vremea #starea vremii #meteo

Alerta meteo! Vremea se strica in toata tara. Fenomene meteo periculoase

Vremea se strica in toata tara! Meteorologii nu au vesti bune pentru urmatoarele zile. ANM a emis miercuri, 25 august, o avertizare de cod portocaliu pentru jumatate din tara. Alerta este valabila pana joi dimineata.

 

Cod galben de ploi in mai multe judete

Potrivit informatiilor transmise de ANM, codul galben de instabilitate atmosferica accentuata si cantitati insemnate de apa va afecta nu mai putin de 25 de judete.

Asadar, in intervalul 25 august, ora 10:00 – 26 august, ora 10:00, in mai multe regiuni sunt asteptate precipitatii insemnate cantitativ, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

Cantitatile de apa vor depasi in intervale scurte sau prin acumulare 25 – 40 litri/mp. Regiunile vizate sunt: Transilvania, Moldova si local in Banat, Oltenia, Muntenia si in zonele de munte.

Cele 25 de judete aflate sub cod galben sunt: Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Alba, Cluj, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin si Hunedoara.

Codul portocaliu se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina, iar cantitatile de apa vor depasi in intervale scurte sau prin acumulare 30…40 l/mp si izolat 50…70 l/mp, conform celor de la ANM. Regiunile vizate sunt Transilvania, Moldova si zonele montane, dar nici nordul Olteniei si al Munteniei nu scapa de aceasta avertizare.

Nici Capitala nu va fi ferita de precipitatii. Vremea va deveni instabila, iar atentionarea este valabila incepand de miercuri seara, 25 august. In acest interval sunt asteptate precipitatii insemnate cantitativ si vijelii puternice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea