Social

#atentionare meteo #intensificari ale vantului #avertizare meteo #grindina #cod galben #cod portocaliu #starea vremii # ploi torentiale

ALERTA METEO! Vreme instabila in aproape toata tara! Ploi torentiale, grindina si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o alerta de vreme rea pentru aproape toata tara. Vremea se va schimba radical in urmatoarele ore, in ciuda temperaturilor ridicate, apropiate de pragul caniculei.

Vor fi afectate cu precadere vestul, centrul, si nordul tarii, zone pentru care ANM a emis maai multe atentionari de tip cod galben si portocaliu de vreme rea.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, va intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in vestul, centrul si nord-vestul tarii, precum si in zonele de munte vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica si ploi abundente vor fi in zilele urmatoare in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in regiunile intracarpatice.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi si instabilitate atmosferica

In intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00 va fi in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, fiind vizate fenomene precum instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente.

“Local in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei si nordul Carpatilor Orientali vor fi perioade cu averse torentiale, vijelii puternice, frecvente descarcari electrice si pe arii restranse grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 40...60 l/mp si izolat 70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vant

 In intervalul 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vant puternic.

“Vantul va avea intensificari sustinute la munte, indeosebi pe creste, unde rafalele  vor depasi 80...100 km/h si temporar in sudul si estul Transilvaniei cu viteze in general de 55...65 km/h.

Local si temporar, intensificari ale vantului se vor semnala si in regiunile sud-estice.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea