Social

# avertizari meteo #vijelii #grindina #ploi #vremea #starea vremii #meteo # ploi torentiale

ALERTA METEO! Ploi severe in urmatoarele zile! Sunt anuntate vijelii si caderi de grindina

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vreme rea valabile pana pe 29 august, inclusiv. Pentru sambata si duminica este in vigoare si o alerta de tip cod galben de vreme rea. Potrivit meteorologilor Romania va fi lovita de ploi abundente si se vor inregistra intensificari ale vantului, descarcari electrice si, pe alocuri, grindina.

 

Incepand de astazi, pana pe 29 august la 23:00, toata tara se afla sub avertizare de instabilitate atmosferica si ploi abundente.

“Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina. Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) indeosebi in sud-estul, centrul si nord-estul tarii, precum si in zona de munte. Sambata (28 august) instabilitatea atmosferica va cuprinde cea mai mare parte a tarii, exceptand regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai putin intense si se vor semnala pe arii restranse, iar duminica (29 august) fenomenele asociate instabilitatii atmosferice se vor produce cu precadere in centrul, nordul si nord-estul teritoriului.

In intervalul mentionat, cantitatile de apa vor depasi, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20...50 l/mp.

In vestul si nord-vestul tarii, in aceste zile, vremea se va mentine racoroasa, chiar rece pentru aceasta perioada, cu temperaturi maxime de 18...20 de grade. In restul teritoriului va fi normala termic, chiar usor mai calda in sud-est.”, anunta ANM.

COD GALBEN de ploi abundente si instabilitate atmosferica

In intervalul 28 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00, o mare parte a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi abundente.

“In intervalul mentionat, vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si izolat grindina in Oltenia, sudul Banatului, nord-vestul Munteniei, Maramures, Transilvania, la munte si local in Moldova. Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...55 l/mp, indeosebi in zonele de deal si de munte.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In Bucuresti vremea va fi apropiata de normal din punct de vedere termic, in cursul zilei de vineri. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 27-28 de grade, iar cea minima de 16-17 grade. Sambata si duminica vremea se va incalzi usor fata de zilele anterioare. Cerul va avea innorari temporare si vor fi perioade cu averse si descarcari electrice, cu o probabilitate mai mare in cursul noptii de sambata spre duminica si duminica spre orele serii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi de 30-31 de grade, iar cele minime de 18-19 grade.

Surse foto: piqsels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea