Social

#cod galben de vreme rea #romania # ploi torentiale #cod galben de ploi torentiale

Alerta meteo de vreme rea in Romania! Ploi si vijelii in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteor de vreme rea, valabila pana pe 2 aprilie. Mai multe judete din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de ploi abundente si vant puternic care va atinge la rafale pana la 75 km/ora.

 In intervalul de valabilitate: 31 martie, ora 12:00 - 2 aprilie, ora 21:00, ste valabil un cod galben de ploi moderate cantitativ, intensificari temporare ale vantului, manifestari de instabilitate atmosferica. 

„In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii va ploua mai ales sub forma de aversa, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 20...40 l/mp. Vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 45...55 km/h, joi (31 martie) in vestul si sud-estul teritoriului, apoi si in celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depasi 80 km/h.

Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabila, vor fi descarcari electrice, iar in regiunile sudice posibil si vijelii.

Incepand de sambata (2 aprilie), vremea se va raci treptat. Din dimineata zilei de duminica (3 aprilie), in jumatatea de nord a teritoriului vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, iar la munte va ninge.”, anunta ANM.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 31 martie, ora 18:00 - 2 aprilie, ora 21:00, intra in vigoare un cod galben de ploi torentiale si vant puternic. 

“In intervalul mentionat, in jumatatea de vest a Carpatilor Meridionali, precum si in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali va ploua insemnat cantitativ si se vor acumula 50...70 l/mp, determinand topirea stratului de zapada. Local in Banat si Maramures cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari in Dobrogea si in estul Munteniei, cu rafale de 55...65 km/h si izolat peste 70...75 km/h.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea