Social

#atentionare de vreme rea # alerta meteo #vreme rea # ploi torentiale

Alerta meteo! Cod portocaliu de vijelii si ploi torentiale

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea de tip cod portocaliu si cod galben, valabile pana pe 19 august. Sunt vizate fenomene meteo extreme cu ploi torentiale, grindina si vijelii.

 

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 18 august, ora 12:00 – 18 august, ora 18:00, ANM a emis un cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, conform textului si hartii.

“In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 30...40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00, ANM a emis o avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea care vizeaza fenomene de instabilitate atmosferica accentuata si caderi insemnate de ploi.

“In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei si al Olteniei, vor fi averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 30...40 l/mp si, pe arii restranse, 50...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea

Tot in intervalul 18 august, ora 18:00 – 19 august, ora 13:00, mai este in vigoare un cod galben de vreme rea care vizeaza fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata, conform textului si hartii.

“In intervalul mentionat in Maramures, local in Oltenia, Transilvania si vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Pana joi seara vor fi manifestari de instabilitate atmosferica in majoritatea regiunilor.”, potrivit ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea