Social

#meteo romania #cod galben de vreme rea #avertizare meteo #vremea #starea vremii #conditii meteo

ALERTA METEO! Cod galben de grindina, ploi torentiale si descarcari electrice!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de vreme rea valabila in urmatoarele zile. In toata tara sunt aspteptate precipitatii, grindina si descarcari electrice. Lucrurile vor fi mai grave in peste jumatate din tara, unde este emisa o atentionare de tip cod galben de vreme rea.

 

In intervalul 25 mai, ora 15:00 – 27 mai, ora 20:00 sunt vizate fenomene de instabilitate meteorologica in toata tara. Sunt asteptate ploi, vijelii si grindina, pe zone extinse.

„Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in vestul si nord-vestul tarii, seara si noaptea de marti spre miercuri (25/26 mai) in sud-vest, centru si nord-est, apoi cu precadere in sud, centru si est. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, izolat caderi de grindina si intensificari de scurta durata ale vantului.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar pe arii restranse 30...35 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala si in restul teritoriului, dar pe suprafete mai mici si pentru intervale scurte.

Vremea se va mentine in general instabila si in a doua parte a acestei saptamani”, anunta ANM.

 COD GALBEN de fenomene extreme

In intervalul 25 mai, ora 15:00 – 26 mai, ora 11:00, o mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de fenomene ce presupun instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, Transilvania, nordul Moldovei, precum si in vestul si nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin descarcari electrice, vijelii, grindina si averse ce vor avea si caracter torential. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp.

Temporar vantul va avea intensificari la munte, in special la altitudini mari in Carpatii Meridionali, cu rafale ce vor depasi 80...90 km/h”, avertizeaza ANM.

Sursa foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea