Social

# alerta meteo #instabilitate atmosferica # cod galben de canicula #canicula

ALERTA METEO: Cod galben de CANICULA si Cod portocaliu de instabilitate atmosferica

ANM (Administratia Nationala de Meteorologie) a emis mai multe avertizari de vreme rea. Astazi vremea va fi caniculara in mai multe zone ale tarii, temperaturile ajungand pana la 37 de grade Celsius. Insa, pe langa vremea deosebit de calduroasa sunt asteptate si ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

COD GALBEN de canicula

In intervalul de valabilitate 02 - 03 iulie, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de canicula pentru mai multe judete ale tarii.

„In  intervalul mentionat va fi canicula in Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei si in sudul si centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35…36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, astfel ca disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatura umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati pe arii restranse si in restul zonelor de campie si podis. In sud-estul teritoriului vremea se va mentine caniculara si la finalul saptamanii.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de insabilitate atmosferica

In intervalul 02 iulie, ora 18:00 – 03 iulie, ora 06:00, fenomenele de instabilitate atmosferica vor fi deosebit de accentuate in  Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Caras Severin si zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Cluj

“In judetele Timis, Arad, Bihor, Satu Mare, Salaj, Caras Severin, precum si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba si Cluj vor fi intervale cu intensificari puternice ale vantului (rafale de 80...90 km/h), vijelii, frecvente descarcari electrice si grindina.Pe arii restranse vor fi averse torentiale si se vor acumula cantitati de apa de peste 35...60 l/mp.”, potrivit ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 02 iulie, ora 15:00 – 03 iulie, ora 06:00, intra in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica, temporar accentuata.  

“In Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si in vestul Carpatilor Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.”

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul  03 iulie, ora 06:00 – 04 iulie, ora 10:00, jumtate din tara va fi afectata de instabilitate atmosferica, insotita de furtuni, ploi si descarcari electrice.

„In intervalul mentionat, in vestul, centrul, nordul tarii si in zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, averse torentiale, grindina si vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si pe arii restranse 40...60 l/mp.

Instabilitatea atmosferica se va mentine accentuata si in urmatoarele zile indeosebi in vestul, sud-vestul, centrul si nordul teritoriului.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea